Home    Projecten   

Schachten voor dierenpark in Emmen

pagina icon

Schachten voor dierenpark in Emmen


Schachten voor dierenpark in Emmen

Hoe bouw je het dierenpark van de toekomst?

Het nieuwe dierenpark in Emmen dat straks de naam Wildlands Adventure Zoo Emmen, kortweg 'Wildlands' gaat krijgen, heeft ambitieuze plannen. Het nieuwe dierenpark wil mensen op een totaal andere manier van de natuur en haar bewoners laten genieten. Een avontuur dat je dwars door de wereld van leeuwen, giraffen, apen, neushoorns en andere dieren voert. De totale investering hiervoor bedraagt circa 200 miljoen. Het park zal in 2015 geopend worden.

Met enige trots mag Betonindustrie De Hamer B.V. aan de verandering meewerken, in de vorm van het leveren van betonproducten. De prefab pompputten die geleverd worden, zijn ontworpen door Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) en gemonteerd door Volker Wessels. Het dierenpark wordt om de bestaande zuivering van WMD heen gebouwd, waardoor de oudere zuivering weer een nieuwe bestemming krijgt. Totaal opdracht omvangt ca. 17 schachten in diverse afmetingen.

Voor het ontwerp, de aanleg en de gebruikte materialen wordt gelet op duurzaamheid en innovaties, mede hierdoor is Betonindustrie De Hamer B.V. de geschikte partner. Dit blijkt ook door het onlangs verkregen certificaat CO2-prestatieladder niveau 3. Dit certificaat helpt de aannemer om een duurzaam project neer te zetten. Ten slotte profiteren we er weer allemaal van… een mooi dierenpark klaar voor de toekomst!