<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=4270537&amp;fmt=gif">
De Hamer
  1. Home   »  
  2. Projecten   »  
  3. Gemeente nijmegen kiest voor geluidsreducerende bestrating

Gemeente Nijmegen kiest voor geluidsreducerende bestrating

In Lent, gemeente Nijmegen, wordt de Vossenpelssestraat voorzien van geluidsreducerende stenen. Bij de oude (beschadigde) asfaltweg was er sprake van veel geluidsoverlast. Het bouwteam heeft, in samenwerking met de gemeente, gekozen voor de SilenTone van De Hamer. Deze SilenTone stenen hebben, afhankelijk van de gereden snelheid, een geluidsreductie ten opzichte van de standaard betonstraatstenen.

SilenTone_De_Hamer_Beton (1)

Herinrichting Vossenpelssestraat/Laauwikstraat

De Vossenpelssestraat/Laauwikstraat in Lent wordt ingericht als 30-km weg. Het asfalt wordt vervangen door SilenTone bestrating, op de kruispunten komen verkeersplateaus en de bushaltes worden aangepast. Ook de riolering is aangepast. Circa 50 woningen binnen het plangebied zijn aangesloten op een vrij verval riolering. Hier is gekozen voor Eibuizen 250/375 van De Hamer.

Aannemer BAM Infra Regionaal Oost B.V. uit Nieuwleusen voert het project in opdracht van de gemeente Nijmegen uit. De werkzaamheden zijn eind augustus 2019 gestart en duren naar verwachting tot en met maart 2020.

SilenTone

Voor de wegen is er gekozen voor een SilenTone bestrating in de kleur rood. Voor de plateaus zijn de stenen donkerrood. De stenen zijn voorzien van een halfopen structuur deklaag met natuurechte en slijtvaste materialen. Dit zorgt voor de kleurondersteuning op lange termijn. Door deze halfopen structuur wordt tevens de verkeersveiligheid bevorderd omdat aquaplanning wordt voorkomen. Ook zijn, in het kader van de circulariteit, alle stenen inclusief hulpstukken voorzien van 15% secundaire toeslagmaterialen in het onderbeton.