<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=4270537&amp;fmt=gif">
De Hamer
  1. Home   »  
  2. Projecten   »  
  3. Terborgseweg in doetinchem voorzien van voegstones

Terborgseweg in Doetinchem voorzien van VoegStones

Onkruid en vervuiling zijn een ergernis van ontwerpers, beheerders en bewoners. Naast dat onkruid er rommelig uitziet, kunnen er bijvoorbeeld bij rotondes gevaarlijke verkeersituaties ontstaan door slecht zicht. De Hamer heeft een duurzame onkruidvrije oplossing bij het aanleggen van bestrating: de VoegStones. Deze steen, met de afmeting 210x105x80 mm, is voorzien van een doorlopende verjonging. Deze verjonging is rondom 3 mm, over een diepte van 30 mm. Als de VoegStone gestraat is, creëert de verjonging een voeg van 6 mm. Door deze voeg te vullen met voegmortel, kan onkruid zich niet tussen de stenen plaatsen.

Voor de Terborgseweg in Doetinchem is voor de middengeleiders gekozen voor de VoegStones van De Hamer. Deze zijn door Infranology uit Zevenaar ingevoegd met Infrano E1000 voegmortel. De combinatie van de steen met de mortel zorgt ervoor dat het straatwerk gegarandeerd vijf jaar onkruidvrij is. De hoogwaardige voegvulling E1000 heeft een hoge buig- (14,0 N/mm2) en druksterkte (34,7 N/mm2). De voegvulling heeft als kenmerk dat het zich niet direct aan de steen hecht, waardoor je er altijd weer bij kunt. Je kunt de steen ook weer gemakkelijk hergebruiken.

artikel4 (1)
Voegstones_Doetinchem_5

‘’Wij houden ons al sinds 2008 bezig met diverse voegvullingen en werken uitsluitend met kwaliteitsproducten. Als een opdrachtgever kiest voor de VoegStone met de E1000 voegvulling kiezen ze voor kwaliteit en minder onderhoud. Het voordeel van de VoegStone ten opzichte van vele andere stenen in de markt, is dat de VoegStone speciaal ontwikkeld is om het te voegen. In de praktijk worden vaak waterpasserende stenen gebruikt om af te voegen, waardoor de levensduur van het voegwerk niet kan worden gegarandeerd,’’ aldus Spekking.

John Spekking, eigenaar van Infranology, 

Projectfoto's