<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=4270537&amp;fmt=gif">
De Hamer
  1. Home   »  
  2. Projecten   »  
  3. Samenwerken loont

Samenwerken loont!

In opdracht van KWS Infra ontwierpen Romein Beton en De Hamer Beton (allebei onderdeel van de BTE Groep) een samengestelde put, waarbij de Hamer-buizen middels de bekende HAPRO-rubberringverbinding aangesloten konden worden op de samengestelde put van Romein. In het voortraject zijn adviseurs van Romein en De Hamer in gesprek gegaan met de afnemer, om de benodigde materialen/constructies te bespreken voor het project in de gemeente Oosterhout. Het was leuk om te merken dat je in een gesprek met de opdrachtgever/uitvoerde partij elkaar echt kunt versterken.

Overbetuwe_-_Oosterhout_park_15_Kavel_3_-_KWS (1)

In het project zat de nodige riolering en op één plaats kruist een A-watergang het rioolsysteem. Om ervoor te zorgen dat men in het project zo min mogelijk oponthoud heeft en beide ‘stromen’ (watergang/riool) elkaar niet beïnvloeden, is een zeer speciale put bedacht en geproduceerd door Romein. Het regenwaterriool kruist de doorgaande watergang in de put middels een zogenaamde ‘zinkerconstructie’. Door het watervoerend oppervlak onder de duiker iets te beperken/knijpen, gaat de stroomsnelheid van het regenwaterriool plaatselijk omhoog en wordt voorkomen dat er ophoping van vuil of verstoppingen ontstaan in de zinkerconstructie. Aangezien het serieuze afmetingen/diameters betreft (duiker 1500x2000 mm en riool ø1000 mm), is ervoor gekozen de put te maken in plaat- of wandelementen in een zogenaamde samengestelde put. Hierin is Romein gespecialiseerd, zowel de productie als de montage wordt in eigen beheer van Romein uitgevoerd.

Ondanks het feit dat de benodigde betonmaterialen op verschillende BTE-locaties worden gemaakt, is er voor gezorgd dat de buizen van De Hamer middels de HAPRO-rubberringverbinding goed aangesloten konden worden op de samengestelde put. ‘De kracht van de combinatie’ in de praktijk, met de juiste BTE-bedrijven en betrokken specialisten zorgen we samen voor de beste oplossing voor de klant.