<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=4270537&amp;fmt=gif">
De Hamer
  1. Home   »  
  2. Projecten   »  
  3. 4u tegel rosmalen

4U-tegels geleverd in Rosmalen

De Hamer Beton heeft in samenwerking met de Gemeente ‘s-Hertogenbosch 4U-tegels voor een pilot geleverd aan Mouwrik Waardenburg B.V. voor het project ‘WRM Rodenborch College’ in Rosmalen.

Speciale tegels

De 4U-tegels zijn speciale tegels, er zitten namelijk vier uitsparingen aan de onderzijde van de tegel (4U-tegel). Hierdoor wordt per tegel 1,5 kg minder materiaal gebruikt, wat vanzelfsprekend leidt tot CO2-reductie (Re-design en Re-duce). Ook is ervoor gekozen om het percentage betongranulaat te verhogen naar 50% (v/v) en de tegels te maken met een uitgewassen deklaag. In de bestratingsmaterialen van De Hamer zit standaard ≥ 15% (v/v) betongranulaat, waardoor het percentage hergebruik een stuk hoger is om de tegels nog duurzamer te maken (Re-Use).

4U-tegel Den Bosch

Durability

Naast de vraag om ‘sustainability’ is er ook gekeken naar ‘durability’. Om die reden zijn de tegels uitgevoerd met een uitgewassen deklaag. De uitgewassen deklaag maakt dat de ‘look en feel’ van de tegels jaren gewaarborgd blijft en er ook in de toekomst nauwelijks verschil is tussen oud en nieuw aangebrachte tegels.

Wil je meer weten over de mogelijkheden rondom de 4U-tegel? Neem dan contact met ons op.

4U-tegel Den Bosch

Projectfoto's