Home    Projecten   

Nieuwe bestrating kade Containerterminal Nijmegen

pagina icon

Nieuwe bestrating kade Containerterminal Nijmegen


Nieuwe bestrating kade Containerterminal Nijmegen

Firma Reef Infra Zuid-Oost en Colijn, onderdeel van de Strukton Groep, werken momenteel aan de enorme uitbreiding van een containerterminal in Nijmegen. In de oude situatie kon één schip aanleggen en worden gelost aan deze kade. Wanneer het project klaar is, kunnen maar liefst vier schepen tegelijkertijd aanleggen en gelost worden aan de kade.

Reef Infra verwerkt 14.000 m2 bestrating van De Hamer op dit terrein. De keuze voor een 10 cm dikke betonstraatsteen van De Hamer brengt verschillende voordelen met zich mee, maar de samenwerking kwam met name voort uit een uitstekende relatie.

De betonstraatstenen worden geproduceerd op onze vestiging in Heumen. Hiervoor heeft De Hamer geïnvesteerd in een nieuwe machinale mal, waardoor de stenen in machinale pakketten aangeleverd konden worden. Met deze pakketten verloopt het verwerken van bestrating erg voorspoedig. Het succes van het project is met name te danken aan de samenwerking met Reef Infra. De voorbereiding en communicatie zijn in het traject met de heren Tonnie Roording en Pieter Loeffen van Reef Infra en William Josemanders van De Hamer goed verlopen.

Deze regionale samenwerking heeft een positief effect op de CO2 uitstoot. De korte afstand tussen de fabriek en het werkterrein maakt zeker bij deze aantallen een groot verschil. Als je bedenkt dat één vrachtwagen circa 140 m2 stenen per rit vervoert, moeten er 100 vrachtwagenritten worden uitgevoerd voor dit project.