Home    Projecten   

Duiker en overstort in Den Hoorn

pagina icon

Duiker en overstort in Den Hoorn


Duiker en overstort in Den Hoorn

Betonindustrie De Hamer werkt regelmatig succesvol samen met haar zusterbedrijf Romein Beton, beiden onderdeel van de 13 bedrijven tellende BTE Groep. In de Gemeente Midden Delfland is recentelijk voor een project de productie en levering van een overstortput en lange R9 duikerelementen gerealiseerd.

“Het succes van dergelijke projecten zit ‘m in de verregaande kennis van prefab betonproducten en de jarenlange praktijkervaring”, aldus accountmanager Bert Breijer. “Door samenwerking binnen de BTE Groep, kunnen we opdrachtgevers en aannemers tijd en geld besparen”. In dit geval hebben De Hamer en Romein Beton de gehele engineering verzorgd, inclusief die van de in het werk te storten fundering. Het funderingsadvies en de berekening van de duikerelementen zijn daarbij uitbesteed aan De Greef Constructie Advies. BMG Advies en Applicatie BV hebben zorg gedragen voor het vloeistofdicht maken van de voegen.

De looptijd van de uitvoering kon door deze manier van werken worden beperkt tot slechts 1 dag. Dergelijke prefab oplossingen leiden tot een enorme bouwtijdversnelling, want een groot deel van de uitvoeringstijd kan al fabrieksmatig plaatsvinden. De uitvoering van dit werk was in handen van de Gebr. Schouls BV uit Leiden.