<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=4270537&amp;fmt=gif">
De Hamer
16 maart 2023

Kleurgebruik en patronen met duurzame tegels: voorbeelden van openbare ruimtes

Openbare ruimtes voorbeelden

Een plein, een trottoir of een parkeerplaats: het zijn enkele voorbeelden van openbare ruimtes waar elementverharding vaak gebruikt wordt. Kies je daarbij voor de duurzame Wascon® uitgewassen tegel? Dan zijn er talloze opties qua kleurgebruik en patronen. 

Tinten, formaten en combinaties

Dankzij de vele mogelijkheden met de Wascon® uitgewassen betontegel, zijn er ook legio voorbeelden van openbare ruimtes met dit product. Het is verkrijgbaar in vele kleuren, waaronder grijs-, zwart-, geel-, rood- en groentinten. Vraagt het ontwerp om een afwijkende tint? Dan zoeken we daar het juiste granulaat bij. 

Ook is de Wascon® tegel in twaalf formaten verkrijgbaar – van 100x200 millimeter tot 600x600 millimeter – én uitstekend te combineren met gebakken en betonnen stenen en gewassen banden lijnen.

Esthetisch of functioneel? 

Kleuren en patronen kies je natuurlijk altijd met een doel. Dat kan esthetisch zijn: ze geven een bepaalde uitstraling aan een openbare ruimte. Of functioneel: je kunt bijvoorbeeld veilige of onveilige plekken accentueren, vlekvorming op parkeerplekken en trottoirs voorkomen of looproutes aangeven. 

Groot pluspunt van de Wascon® uitgewassen tegel is dat je eenvoudig een tegel vervangt in bestaande bestrating. Dit product is namelijk bijzonder kleur- en slijtvast, waardoor het lang z’n esthetische waarde behoudt en vlekvorming voorkomt bij het uitwisselen van de tegel tijdens herstelwerkzaamheden.

Twee voorbeelden van openbare ruimtes

Om je een idee te geven van de mogelijkheden, delen we twee sprekende voorbeelden van openbare ruimtes met je. 

1. Verharding in Renesse

Dankzij de parktegel en de wassing is dit patroon uniek. De geeltinten zorgen bovendien voor een mooie overgang van de open verharding naar het duingebied met zand en schelpen. 

Openbare ruimtes voorbeelden

2. Bij het UMC Utrecht

Hier is gekozen voor diverse afmetingen en twee verschillende wassingen, waardoor er een mooi, speels geheel ontstaat. Ook maakt dit patroon de openbare ruimte optisch groter.

Vraag een sample aan van de Wascon® uitgewassen betontegel 

Ben je benieuwd naar de beste oplossing voor jouw project in de openbare ruimte? We gaan graag met je om tafel om de mogelijkheden te bespreken. Het liefst zo vroeg mogelijk in het proces, omdat we dan goed kunnen meedenken. Wil je meer weten over de Wason® uitgewassen tegel? Lees dan hier verder of vraag een sample aan

Vraag een sample aan