<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=4270537&amp;fmt=gif">
De Hamer
23 juni 2022

Inrichten van een openbare ruimte: uitgewassen betontegels in combinatie met gebakken klinkers

De Wascon® uitgewassen betontegel

Bij het inrichten van een openbare ruimte kun je kiezen uit verschillende soorten bestrating. In deze blog beschrijven we wat een uitgewassen betontegel is en waarom deze betontegel uitstekend is te combineren met een gebakken klinker of een standaard grijze betontegel.

Bij het kiezen van bestrating voor de openbare ruimte zijn er vele facetten waar je rekening mee moet houden. Naast dat je goed op de hoogte moet zijn van de landelijke en lokale wet- en regelgeving dien je bij de voorbereiding ook na te denken over een aantal praktische zaken. Denk aan functionaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Waar je vroeger vaak alleen voor de gebakken klinker of standaard grijze betontegel kon kiezen zijn er tegenwoordig ook tal van mogelijkheden voor betontegels met kleur en structuur. Een uitgewassen betontegel is hier een voorbeeld van.

Wat is een uitgewassen betontegel?

Een uitgewassen betontegel is een functionele en duurzame optie om de openbare ruimte mee te verharden. De uitgewassen betontegel heeft een tijdloze uitstraling en is beschikbaar in verschillende kleuren en afmetingen waarmee je mooie contrasten in de openbare ruimte kunt aanbrengen. Door verschillende kleuren bestrating en afmetingen te gebruiken kan elke ruimte een eigen identiteit krijgen.

De uitgewassen betontegel wordt steeds vaker gebruikt om een openbare ruimte in te richten. Dit komt doordat de uitgewassen betontegel een aantal voordelen heeft, wat de tegel erg geschikt maakt voor het inrichten van een openbare ruimte. Voordelen van de uitgewassen betontegel zijn:

  • Esthetisch
  • Recyclebaar
  • Eenvoudig te verwerken
  • Gemakkelijk te vervangen bij reparatiewerk
  • Duurzame oplossing: MKI-waarde onder de zogenaamde plafondwaarde
  • Kleurvast: 100% kleurechte natuurlijke mineralen
  • Lange levensduur
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Relatief snel leverbaar

De Wascon® uitgewassen betontegel in combinatie met gebakken klinkers

De uitgewassen betontegel wordt vaak ingezet in combinatie met gebakken klinkers. Waar gebakken klinkers een nostalgisch effect creëren geven de Wascon® uitgewassen betontegels een kleurrijke en moderne look. De combinatie van verschillende tegels zorgt voor diversiteit in het straatbeeld of juist voor afscheidingen tussen bijvoorbeeld het fiets- en voetgangerspad. De combinatie wordt binnen veel projecten op verschillende manieren toegepast.

Lange levensduur van gebakken klinkers en uitgewassen betontegels

Naast dat de uitgewassen betontegel esthetisch een goede keuze is voor het inrichten van de openbare ruimte heeft de uitgewassen betontegel ook een lange levensduur. Tijdens het productieproces van de uitgewassen betontegel wordt namelijk gebruik gemaakt van 100% kleurechte toeslagmaterialen. Het product is niet alleen gekleurd door het toevoegen van kleurpigmenten. Het resultaat is dat de tegels jaar in, jaar uit kleurvast blijven. Daarnaast is het een groot voordeel dat de uitgewassen betontegels één op één uitwisselbaar zijn, waarbij de kleurnuance nihil is als er reparatiewerkzaamheden uitgevoerd moeten worden.

Vraag een gratis sample aan

In deze blog heb je kennis gemaakt met de uitgewassen betontegel van De Hamer en hebben we een aantal belangrijke kenmerken benoemd die aantonen dat het een uitstekende keuze is om een openbare ruimte mee in te richten. Moet een tegel functioneel, duurzaam én mooi zijn? Dan is de Wascon® betontegel een uitstekende keuze. Ben jij enthousiast geworden van de Wascon® betontegel? Vraag gratis een sample aan en ontdek het! 

Vraag een sample aan