<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=4270537&amp;fmt=gif">
De Hamer
16 mei 2023

HamQuick put: het duurzame alternatief voor de kunststof put

HamQuick put

Je wilt als rioolbeheerder op elk mogelijke plek een inspectieput of afwateringsput kunnen aanleggen. In stedelijk gebied met weinig ruimte of in landelijke gebied met een steeds vaker veranderd grondwaterpeil. Betonnen putten en kunststof putten worden daarvoor veel gebruikt. Maar je wilt en moet samen een stap verder, uit voorraad kunnen leveren en flexibel zijn. Dat is wat opdrachtgevers steeds vaker van je vragen. Daarvoor is de HamQuick put een interessant product, lees hier meer over in dit blog.

Waarom een kunststof put?

Kunststof putten worden nog altijd veel gebruikt. Ze zijn licht en sterk, bestand tegen chemische invloeden, er is geen kraan nodig om ze te lossen en te plaatsen en er hoeft niet gefundeerd te worden. Door zijn geringe gewicht ten opzichte van een betonnen put, kan het met een veranderend grondwaterpeil wel nodig zijn om deze te verzwaren. Daarnaast zijn ze vaak nog relatief groot waardoor ze niet overal geplaatst kunnen worden. En ze zijn niet altijd direct leverbaar.

Wat is een HamQuick put?

Dit is anders bij de HamQuick put. Deze punten kenmerken de HamQuick put:

  • De HamQuick put heeft in vergelijking met andere putten kleine uitwendige afmetingen (de inwendige afmetingen zijn slechts 600 x 600 mm en de wanddikte 100 mm).
  • De put is in vergelijking met andere betonnen putten licht (het zwaarste element weegt slechts 800 kg). Hierdoor kan de put veel gebruikt worden in krappe ruimtes (bijvoorbeeld in steden) waar veel leidingwerk ligt. 
  • De put heeft een stapelbare onderbak en tussenstukken, geïntegreerde afdichtingen tussen de onderdelen en flexibele pvc-instortmoffen met stootrand. 
  • De put is sterk: betonsterkteklasse C35/45.
  • Snel leverbaar. Doordat het een standaard product is, is het ontwerp- en maakproces korter en is er geen puttenstaat nodig. 
  • De HamQuick put valt in de milieuklasse XA3, is KOM-gecertificeerd en geproduceerd volgens de NEN-EN-ISO 14001:2015 certificering. 

De onderdelen waarmee het put systeem kan worden opgebouwd: 

  • Een HWA-/DWA-onderbak van 960 mm hoog. De HamQuickBase is dicht, achteraf kunnen de aansluitingen geboord worden. 
  • Een HWA-onderbak van 960 mm hoog met zandvang en 2 of 3 aansluitingen pvc Ø250 mm of Ø315 mm. 
  • Een DWA-onderbak van 750 mm hoog met doorgaand stroomprofiel en 2 aansluitingen pvc Ø250 mm. 
  • Een tussenstuk van 200 mm, 300 mm, 500 mm of 750 mm hoog met een HamTop600 geïntegreerde afdichting. 
  • Een afdekplaat van 800 mm x 800 mm met een mangat van Ø520 mm. 
  • Stelringen van 800 mm x 800 mm. De diktes variëren van 50 mm, 80 mm, 100 mm tot 150 mm, met een mangat van Ø520 mm.

Waar kun je een HamQuick put gebruiken?

De HamQuick put kun je gebruiken op alle mogelijke plekken waar je rioolstrengen wilt koppelen en het rioolstelsel toegankelijk wilt maken voor reiniging en inspectie. Bijvoorbeeld in binnensteden, bij de renovaties, een parkeerterrein of langs een snelweg. De HamQuick put kan je plaatsen met betonnen en/of kunststof buizen. Door de geringe afmetingen en de flexibiliteit in de aansluitvormen, -materialen en -maten is de HamQuick put dan ook een hele goede vervanging van de kunststof put. Zeker bij geringe ruimtes en als er kans op opdrijven is.

Wat maakt de HamQuick put een duurzame oplossing?

Een HamQuick put wordt deels gemaakt met secundaire granulaten van hiervoor gecertificeerde bedrijven. In de gehele productielijn en in de bijbehorende hulpstukken wordt standaard een deel van de totale toeslagmaterialen vervangen door secundaire granulaten.

Meer weten over de HamQuick put?

Bekijk dan de folder over de HamQuick put of neem contact met ons op. We denken graag met je mee over een goede duurzame oplossing. Zodat je als aannemer of rioolbeheerder slimme, flexibele toekomstbestendige producten kunt gebruiken waarmee jouw opdrachtgever weer vooruit kan.

Neem contact op