<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=4270537&amp;fmt=gif">
De Hamer
 1. Home   »  
 2. Voegstone

VoegStone 210x105x80 mm

VoegStone 210x105x80 mm, vlak, rondom doorlopende verjonging 3x30 mm

Wat is de VoegStone?

Voor ontwerpers, beheerders en bewoners zijn onkruid en vervuiling in de openbare ruimte een grote ergernis. Het ziet er niet alleen erg rommelig uit, maar het kan ook nog eens gevaarlijke verkeerssituaties opleveren door het slechte zicht. De Voegstone is dé oplossing tegen ongewenst onkruid en is een duurzame oplossing bij het aanleggen van bestrating. De VoegStone wordt standaard geleverd met deklaag. Hij wordt geproduceerd volgens de Newtone methode. Hierbij wordt het grind vervangen door kleurechte en slijtvaste mineralen. Zo draagt de VoegStone bij aan een kleurrijke openbare ruimte.

VoegStone

Voordelen van de VoegStone

 • Zorgen voor een esthetisch straatbeeld
 • Jaarlijkse besparing op onderhoudskosten
 • Eenvoudig aan te leggen
 • Hoge kwaliteit steen
 • Milieuvriendelijke toepassing. Door preventieve werking is het gebruik van onkruidbestrijdingsmiddelen niet nodig.
 • De VoegStone is opbreekbaar en kan hergebruikt worden (bij het opbreken valt de voegmortel van de stenen en kunnen de stenen weer opnieuw worden gestraat en gevoegd).
 • Hele en halve VoegStones leverbaar
 • Vlak (zonder facet)
 • Speciaal ontwikkeld met doorlopende verjonging, de verjonging is door-en-door gevuld
 • 5 jaar garantie op het voegwerk indien aangebracht door onze leverancier Infranology. 
de Hamer VoegStone aanleggen

Onkruidvrije bestrating met de VoegStone

De belangrijkste functie van de VoegStone is dat hij onkruid tegen gaat. Zeker daar waar onkruidbestrijding moeilijk is en waar kabels en leidingen onder de grond liggen, zoals op verkeersheuvels en middenbermen, is de VoegStone de perfecte oplossing. Maar ook rond bomen waar waterinfiltratie en beluchting noodzakelijk is en op alle andere plaatsen waar u geen onkruid wenst en geen zettingsgevoeligheid kan optreden.

De VoegStone, met een afmeting van 210x105x80, is voorzien van een doorlopende verjonging van 3mm. Zodra de VoegStone gestraat is, creëert de verjonging een voeg van 6 mm. Doordat de voeg gevuld wordt met voegmortel, kan er geen onkruid tussen de stenen groeien. 

Onkruidvrije middengeleiders met de VoegStone

Duurzame bestrating met de VoegStone

De VoegStone is ook een erg duurzame oplossing. Doordat er geen onkruid tussen de stenen kan groeien, is het gebruik van onkruidbestrijdingsmiddelen niet nodig. Daarnaast is de VoegStone opbreekbaar en kan de voegsteen hergebruikt worden. Zodra je de stenen gaat opbreken, valt de voegmortel namelijk van de stenen af en zijn de stenen beschikbaar om te hergebruiken. Dit maakt van de VoegStone een milieuvriendelijke oplossing.

Onderhoudsvrije bestrating met de VoegStone

Door de duurzaamheid van de VoegStone en het feit dat de steen onkruidvrij is, is het onderhouden ervan een stuk gemakkelijker. Hierdoor hoeft er geen verkeersafzetting plaats te vinden en krijg je ook geen gevaarlijke verkeerssituaties.

De VoegStone heeft minder onderhoud

Verschillende kleuren VoegStone

De VoegStone is verkrijgbaar in diverse kleuren, waardoor hij voor verschillende toepassingen gebruikt kan worden. De meest gebruikte kleur van de voegmortel is neutraal of steen-grijs. Kleuren van de VoegStones: grijs, rood, heidepaars, zwart, geel en wit. Overige kleuren zijn op aanvraag. 

Twijfel je welke kleur voor jou de beste keuze is? Vraag hier een aantal samples aan!

De VoegStone in verschillende kleuren

Toepassingen VoegStone

Doordat de VoegStone is verschillende kleuren beschikbaar is kan de VoegStone voor meerdere toepassingen gebruikt worden. Bijvoorbeeld voor:

 • Voetgangerszones
 • Bestrating met lichte verkeersbelasting
 • Terrassen
 • Bushaltes
 • Verkeersheuvels
 • Rotondes
 • Middengeleiders

Ook wordt de VoegStone toegepast in het buitengebied bij zuiveringen en rondom elektriciteitskasten. 

VoegStone verkeersheuvel

Alternatieven voor de Voegstone

Een van de alternatieven voor de VoegStone is om gebruik te maken van beton. Dit heeft een aantal nadelen vergeleken met de VoegStone. Beton moet altijd uitharden, waardoor je bijvoorbeeld verkeerssituaties langer stil moet leggen. Maar ook is het volstorten met beton een stuk duurder en arbeidsintensiever. Een ander alternatief is een normale betonsteen. Het nadeel hiervan is dat een betonsteen niet onkruidvrij is. Hierdoor ben je meer tijd aan het onderhoud en is het een stuk minder duurzaam. Bekijk hier een voorbeeld van een bestrating met betonsteen.

VoegStone bij een project in Heesch

Onkruidvrij, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden

Waarom de VoegStone van De Hamer beter is dan de alternatieven

Eén van de belangrijke redenen om voor de VoegStone te kiezen, is de hoge kwaliteit van de steen. Sinds 2008 houden we ons bezig met voegvullingen en werken we met kwaliteitsproducten. Kies je voor onze VoegStone, dan kies je voor kwaliteit.

Daarnaast is het prijstechnisch een erg interessante steen. Doordat het voegmortel bestaat uit twee componenten epoxyhars is de kwaliteit erg hoog en heeft het een lange levensduur. Daarnaast kan de VoegStone gemakkelijk hergebruikt worden. Bij het opbreken valt de voegmortel namelijk van de stenen af, waardoor je de stenen opnieuw kunt bestraten.

Voegstone en voegmortel

Voegmortel met epoxyvulling

Als de VoegStones gelegd zijn worden de voegen met een voegmortel op basis van twee componenten epoxyhars gevuld. De Hamer werkt samen met Infranology. Zij hebben jarenlange ervaring in cementgebonden- en epoxyvoegen in verschillende bestratingsmaterialen.

Voordelen voegmortel:

 • Advies op maat. Altijd de beste oplossing voor een perfect resultaat. 
 • Twee verschillende kleuren (neutraal en steen-grijs)
 • Hoge materiaalsterkte
 • Water- en luchtdoorlatend
 • Vorstbestendig en bestand tegen dooizout
 • Eenvoudig en schoon te verwerken
 • Voor diverse verkeersbelastingen
 • Twee componenten epoxyhars
 • Milieuvriendelijk
 • TÜV gecertificeerd
VoegStone: voegmortel met epoxyvulling

Productinformatie VoegStone

 

Product Lengte (mm) Breedte (mm) Dikte (mm) Gewicht (kg)
Hele VoegStone 210 105 80 3,9
Halve VoegStone 105 105 80 1,9
Voegtegel 300 300 60  
Voegtegel 300 300 80  

Veelgestelde vragen over de VoegStone

De VoegStone is een duurzame milieusteen en dé oplossing tegen onkruid bij bestratingsprojecten.

Product Lengte (mm) Breedte (mm) Dikte (mm) Gewicht (kg)
Hele VoegStone 210 105 80 3,9
Halve VoegStone 105 105 80 1,9
Voegtegel 300 300 60  
Voegtegel 300 300 80  

De VoegStone is standaard beschikbaar in het grijs, rood, heidepaars, zwart, geel en wit. Overige kleuren zijn op aanvraag. Ben je op zoek naar een specifieke kleur? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

De voegen worden met een voegmortel op basis van twee componenten epoxyhars gevuld.

Wij hanteren 5 jaar garantie op de voeg, mits het voegwerk is aangebracht door de leverancier.

Heb je nog vragen?

Vul onderstaand formulier in om je vraag te stellen.