<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=4270537&amp;fmt=gif">
De Hamer
  1. Home   »  
  2. Projecten   »  
  3. Infrascoop maakt van heemstraweg weurt veiliger

Infrascoop maakt Van Heemstraweg Weurt veiliger

Infrascoop B.V. uit Cuijk werkt momenteel aan de reconstructie van de Van Heemstraweg in Weurt. Door de reconstructie wordt de weg met name voor fietsers en voetgangers veiliger. Door de aanleg van een nieuwe vormgegeven kruising, met banden van De Hamer, wordt het autoverkeer geremd en krijgen fietsers voorrang. Andere maatregelen om de weg veiliger te maken, zijn: aanpassing van de bebouwde komgrenzen, aanleg van vrijliggende fietspaden, overrijdbare middengeleider en andere verkeerslichten. De reconstructie van de Van Heemstraweg duurt tot eind juli.

Voor het project Reconstructie Van Heemstraweg heeft De Hamer 2000 RWS banden (115/225x240x1000), 1400 Oploopbanden (40/120x250x1000), en 1000 Opsluitbanden (100x200x1000) geleverd, met de bijbehorende bochtbanden, hoekstukken en verloopbanden.

Weurt_-_Heemstraweg__-_Banden_1

Samenwerking

De firma Infrascoop heeft mede door hun expertise en gedegen werkvoorbereiding een goede planning gemaakt om het werk “vlot” te laten verlopen. Men heeft hierbij gekeken naar de overlast voor aanwonenden en passanten van de Van Heemstraweg. Op basis van het werkschema heeft De Hamer de materialen geproduceerd en just in time geleverd. De uitvoerder van het project zegt ‘tevreden te zijn over de kwaliteit van de producten van De Hamer en over de communicatie met de afdeling Expeditie over de leveranties’.

Betonbanden

De basisfunctie van betonnen banden is het behouden van compacte bestrating door het opsluiten van bestratingsmaterialen. Maar er zijn meer toepassingen; de verzorging van regenwaterafvoer, een signaalfunctie op verkeerswegen en – pleinen, het markeren van inritten of parkeerhavens, opvangen van hoogte verschillen, etc. Voor iedere situatie kan De Hamer betonbanden leveren. Dat kunnen banden zijn in diverse profielen, afmetingen en uitvoeringen. Ook de afwerking kan variëren. Onder meer aparte deklagen en kleurgebruik kunnen het trottoir passend afwerken of – samen met hoogteverschillen – verschillende wegdelen benadrukken om zo de veiligheid van de weggebruikers te verhogen.

Weurt_-_Heemstraweg__-_Banden_5

Projectfoto's