<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=4270537&amp;fmt=gif">
De Hamer
  1. Home   »  
  2. Projecten   »  
  3. Herinrichting veerpoorttrappen nijmegen

Herinrichting Veerpoorttrappen Nijmegen

Bij de Waalkade in de gemeente Nijmegen wordt er hard gewerkt aan de herinrichting van de Veerpoorttrappen en omgeving. De gemeente Nijmegen is opdrachtgever van het project, Infrascoop uit Cuijk heeft het werk aangenomen. De Hamer levert voor dit project de Prefab fundatie-, trap- en zitelementen.

Geschiedenis 

In de middeleeuwen werd de Waalkade voorzien van stadsmuren en stadspoorten. De Veerpoort was zo’n stadspoort en lag onderaan de Lindeberg. Deze stadspoort bestaat niet meer, de Veerpoorttrappen verbindt nu het centrum van Nijmegen met de Waalkade.
Herinrichting Veerpoorttrappen Nijmegen

Project Veerpoorttrappen

De uitdaging van het project zit voornamelijk in de te overbruggen hoogte, circa tien meter, verdeeld over vijf plateaus. Er moest goed nagedacht worden over de logistieke aanvoer en de verwerking van de elementen, mede door de beperkte ruimte op het project. 
De breedte van de fundatie- en trapelementen was niet standaard, er mocht geen ‘naad’ in het 480 cm brede element zichtbaar zijn. 

Alle samenwerkende partijen zijn bij de ontwerpfase bij elkaar gekomen en hebben kennis gedeeld over productie, aanleg en logistiek. Zo zijn problemen vooraf in kaart gebracht en opgelost.
IMAG0139

Projectfoto's