<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=4270537&amp;fmt=gif">
De Hamer
  1. Home   »  
  2. Projecten   »  
  3. Groen parkeerterrein voor eindhoven airport

Groen parkeerterrein voor Eindhoven Airport

In het voorjaar van 2014 kwamen onze vernieuwde grasbetontegels voor het eerst van de band af. We wilden een grasbetonlijn, met de eis: voldoen aan verkeersklasse 2. De afdeling productie Heumen heeft dit verwezenlijkt en inmiddels zijn er verschillende projecten uitgevoerd en opgeleverd. Een mooi moment om één van deze projecten uit te lichten.

Parkeerterrein Eindhoven Airport

In de nabijheid van Eindhoven Airport werkt Sloop en Grondwerken M. Heezen B.V. aan de aanleg van een parkeerterrein voor deze luchthaven. (Westfields Fase 2) Hier wordt circa 12.000 m² grasbetontegels van De Hamer verwerkt, in combinatie met onze zwarte betonklinkers van 10 cm dik die als markering dienen.

Eindhoven_-_Westfields_-_Grasbetontegels_HL_2

Grasbetontegel HL

Het betreft grasbetontegel type HL met sleuven in de lengterichting. Dankzij de gaten in het ontwerp ontstaat een zogenoemde groene verharding, in deze gaten is er ruimte voor gras om te groeien. Maar belangrijker nog, ze werken als drainage openingen. Hierdoor hoeft het parkeerterrein niet aangesloten te worden op het rioleringsstelsel.

Verkeersremmend

De sleuven in dit type grasbeton voeren niet alleen het regenwater af richting de gaten maar hebben nog een bijkomend voordeel in deze situatie. De sleuven hebben namelijk een verkeersremmend effect. Hoge snelheden zijn op de parkeerplaats namelijk niet gewenst.

Grasbetontegel_HL-HV_2014_033

Projectfoto's