<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=4270537&amp;fmt=gif">
De Hamer
5 juni 2015

Wascon® uitgewassen betontegel voor een tijdloos effect

Wascon uitgewassen betontegel

De uitgewassen betontegel is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Als u net iets verder wilt gaan met uw bestrating dan de “normale” grijze stoeptegel is een gewassen betontegel van Wascon® een goede keuze. Door de verscheidenheid aan kleuren en formaten kunt u niet alleen een functioneel straatwerk, maar ook een onderscheidend straatwerk maken.

Voordelen Wascon® uitgewassen betontegel
De voordelen van de gewassen betontegel zijn enorm veelzijdig te noemen, door het productieproces is de gewassen betontegel zeer slijtvast en bovendien kunt u kiezen voor diktes van 4,5 cm tot 10 cm. Ook in wandelgebieden waar soms “zwaar” verkeer komt is de toepassing van deze tegel geen probleem. De deklagen zijn uitgewassen waardoor er een verouderingsproces gesimuleerd wordt. Hierdoor is de gewassen betontegel ook na enkele jaren één op één uitwisselbaar. Dit voorkomt de zo genoemde “lappendeken” in het straatbeeld van uw gemeente.

De techniek van de Wascon® uitgewassen betontegel
De Wascon® uitgewassen betontegel wordt geproduceerd op een betontegelpers. Hierdoor valt het betonproduct onder de kwaliteitsnorm NEN-EN 1339, wat een optimale sterkte garandeert. Alle deklagen kunnen worden uitgevoerd met een 100% kleurechte deklaag. De natuurlijke mineralen die zorgvuldig worden gekozen voor de Wascon® betontegel hebben over het algemeen een gradatie van 1 tot 3 mm, hierdoor ontstaat een mooi gelijkmatig verdichte deklaag.

Het uitwasproces is secundair, dit in tegenstelling tot uitgewassen betonproducten die worden geproduceerd op een steenpers. Dit houdt in dat de betontegel na een uithardingstijd van ca. 24 uur wordt uitgewassen. De techniek van de secundaire uitwassing van de Wascon® betontegel heeft als groot voordeel dat de tegels één op één uitwisselbaar zijn bij reparatie werk. De deklaag wordt tijdens dit uithardingsproces beschermd door vertragingspapier. Dit papier heeft de eigenschap om de deklaag vertraagd te laten uitharden. Het voordeel van deze productiemethode is dat de deklaag optimaal gehecht is, voordat de uitwassing plaatsvindt. Dit komt de slijtvastheid en de hardheid van het product ten goede. Tevens zal de Wascon® betontegel na de uitwassing direct zijn oorspronkelijke kleur hebben, omdat er nagenoeg geen cementsluier achterblijft na dit proces.

Afmetingen en machinaal pakket van de Wascon® uitgewassen betontegel 
De Wascon® gewassen betontegel is in een grote verscheidenheid aan formaten leverbaar. Van de standaard 30x30 betontegel tot een wildverband of een zeskanttegel. De Wascon® gewassen betontegel is standaard uitgevoerd met splintervrije kop en bovendien zijn alle producten van Wascon® leverbaar in machinaalpakket. U voldoet dan direct aan de wetgeving gebaseerd de CROW publicatie 324 die opgesteld is voor het machinaal verwerken van allerhande verhardingen dus waarschijnlijk ook uw ontwerp. De enige beperking die hieraan verbonden is, is dat de samengestelde “vlakken” een formaat moeten hebben van 1200 mm x 900 mm. (palletformaat).