<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=4270537&amp;fmt=gif">
De Hamer
  1. Home   »  
  2. Projecten   »  
  3. Waterpasserende bestrating in bennekom

Waterpasserende bestrating in Bennekom

 

De gemeente Ede heeft ongeveer zes jaar geleden voor grootschalige toepassing van waterdoorlatende en waterpasserende bestrating gekozen. Omdat de ervaringen met waterdoorlatende bestrating toen niet onverdeeld positief waren, is 4 jaar geleden een intern onderzoek gestart naar het type waterpasserende bestrating dat het beste in de Edese situatie past. De Aqua Mensura steen van De Hamer was een van de stenen die getoetst werd, en kwam als beste uit de test. De heren Wim Versloot, Jos Soethof en Bertie van Roekel van de gemeente zijn o.a. na gedegen en intensief onderzoek en overleg met de afdelingen Water en Beheer & Onderhoud tot de beslissing gekomen dit type waterpasserende binnen de gemeente Ede toe te passen.
AquaMensura_-_De_Hamer_-_Bennekom_-_Weerkruislaan_Copyright_2014_Van_Hattum_Infra_3 (1)

De Aqua Mensura steen heeft, in vergelijking met de andere geteste types, twee voordelen:

  • De afmeting van de steen (10 x 20 cm) en de voegwijdte tussen de klinkers, waardoor er 14% meer water kan passeren dan bij vergelijkbare systemen.
  • De vorm van de steen, door de nokken ontstaat een heel hecht verband, waardoor voegwijdte en draagkracht gegarandeerd zijn.

Bij het project in Bennekom (gemeente Ede) zijn ruim 4.000 m2 Aqua Mensura stenen in de kleur donkerrood, 2500 m1 banden en 2000 m2 tegels geleverd door Betonindustrie De Hamer B.V. Het project is aangenomen door Van Hattum Infra te Rhenen en loopt t/m september 2014.

De toepassing van waterpasserende bestrating in een bomenrijke gemeente als Ede brengt met zich mee dat er heel specifiek en gericht onderhoud gepleegd moet worden. Ook daar speelt de grote capaciteit van de Aqua Mensura een mooie rol.

De projectfoto's zijn gemaakt door Van Hattum Infra te Rhenen.

AquaMensura_-_De_Hamer_-_Bennekom_-_Weerkruislaan_Copyright_2014_Van_Hattum_Infra_2

Projectfoto's