<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=4270537&amp;fmt=gif">
De Hamer
  1. Home   »  
  2. Projecten   »  
  3. Wascon bij hobbemalaan apeldoorn

Wascon® bij Hobbemalaan Apeldoorn

 

Op de voormalige basisschoollocatie aan de Hobbemalaan in Apeldoorn is een klein project van 17 sociale huurwoningen gerealiseerd. Voor de buiteninrichting is gekozen voor de gewassen betontegel Wascon® 102. Deze gewassen betontegel met een rustieke uitstraling wordt in de gemeente Apeldoorn vaker gebruikt. De Wascon® gewassen betontegel wordt geproduceerd met duurzame natuurlijke mineralen. Een keur aan kleurschakeringen kan op maat geproduceerd worden.
Hobbemalaan_Apeldoorn_1
De techniek van de secundaire uitwassing van de Wascon® tegel heeft als groot voordeel dat de tegels één op één uitwisselbaar zijn bij reparatie werk. De hardheid van de deklaag ontstaat door de 24-uurs uithardingproces, voordat de tegel wordt uitgewassen. De tegel wordt hierdoor minder diep uitgewassen, waardoor de hechting van de steentjes in de deklaag optimaal is. Door de steentjes in de deklaag ontstaat een stroefheid aan de bovenkant van de tegel. Dit heeft gunstig effect wanneer de tegels nat zijn door bijvoorbeeld regenval. De Wascon® gewassen tegel wordt geproduceerd op een betontegelpers, waardoor de dichtheid van de tegel hoog is. De tegels zijn uitermate geschikt voor wandelpaden en winkelgebieden.

De opdrachtgever van het project in Apeldoorn was Woning corporatie 'De Woonmensen', de inrichting van de buitenruimte is aangenomen door Roelofs Wegenbouw. 
Hobbemalaan_Apeldoorn_2

Projectfoto's