<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=4270537&amp;fmt=gif">
De Hamer
  1. Home   »  
  2. Projecten   »  
  3. Permeobuizen en betonstraatstenen in heesch

Permeobuizen en betonstraatstenen in Heesch

Door de heftige regenval van de afgelopen dagen liggen veel werken stil. Dat gaf ons de gelegenheid om een kijkje te nemen in Heesch. Daar heeft de aannemer H.A. van Boxtel en Zonen B.V. het bouwrijp maken van De Erven op zich genomen. In deze woonwijk is inmiddels zo’n 400 m¹ Permeobuis® Ø400 aangelegd.

Momenteel is daar nog niet zoveel van te merken als we naar het terrein kijken. Er zijn immers nog geen hemelwater afvoeren aangesloten op deze waterdoorlatende buizen. Na het woonrijp maken, zullen deze grote plassen regenwater tot het verleden behoren.

Heesch_-_Bernheeze_-_BRM_De_Erven_-_betonklinkers_14

Duurzame bestrating

Wat wel opvalt, is de bestrating in de bouwweg. Er is hier gekozen voor betonstenen in een terracotta kleur die door en door gekleurd zijn, waardoor het latere straatbeeld wat betreft kleur nu al zichtbaar is. De bestrating is op de kop gelegd, om de deklaag te beschermen tegen zwaar verkeer. Wanneer de woningbouw gereed is, zullen de 8 cm dikke betonklinkers worden omgedraaid. Dan zal een prachtige terracotta gekleurd straatwerk verschijnen. De ruim 2800 m2 is machinaal gelegd. De Hamer heeft de pakketten op de kop aangeleverd in een blokverband. Kortom een duurzame bouwweg.

Heesch_-_Bernheeze_-_BRM_De_Erven_-_betonklinkers_2

Projectfoto's