<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=4270537&amp;fmt=gif">
De Hamer
  1. Home   »  
  2. Projecten   »  
  3. Geleideband in apeldoorn

Geleideband in Apeldoorn

Just in Time; nieuw type geleideband in Apeldoorn

Voor het asfaltonderhoud van de Amersfoortseweg was de gemeente Apeldoorn op zoek naar een scheidingsband. De Hamer heeft geleidebanden die als scheidingsband gebruikt worden in het assortiment, echter was deze band te hoog voor de toepassing in Apeldoorn. De al jaren goede relatie tussen de gemeente Apeldoorn en De Hamer heeft er toe geleidt dat er een productontwikkeling heeft plaatsgevonden in het banden assortiment.

De Hamer heeft haar mallenpakket uitgebreid, om naast de 20 cm hoge variant nu ook een 10 cm hoge scheidingsband te kunnen leveren. In korte tijd hebben de medewerkers van onze productielocatie in Heumen het voor elkaar gekregen om ruim 600 m1 aan banden te produceren.

Apeldoorn_-_scheidingsbanden_1

Geleidebanden

Middels de geleidebanden ontstaat een scheiding tussen de twee wegdelen. Naast het inhaalverbod, zal deze geleider het inhalen verder ontmoedigen. De weg lijkt hierdoor ook smaller waardoor de weggebruiker snelheid zal minderen. Ter plaatse van de zijwegen en de inritten wordt de geleider verlaagd aangebracht zodat deze overrijdbaar is.

Om tijd te winnen in de uitvoering wordt de toplaag van het asfalt met een frees verwijderd. Op deze laag worden de scheidingsbanden gesteld. Om deze reden mocht de scheidingsband niet hoger dan 10cm worden. Na het stellen van de banden kan er nog een asfalt laag van 5 cm tegenaan worden gebracht.

De banden zijn tijdig geproduceerd en geleverd. Inmiddels verloopt de verwerking op de Amersfoortseweg spoedig. Het stellen van de banden gebeurt met een lijmhoudende specieverbinding. De Amersfoortseweg is onder andere een belangrijke toegangsweg voor de toeristische trekpleisters als; Paleis het Loo, de Naald, de Apenheul en Koningin Julianatoren. De tijdsdruk op de uitvoering van het werk was dus groot.

Het werk wordt uitgevoerd door Bruil Infra. Naar verwachting is de Amersfoortseweg begin april weer open.

Apeldoorn_-_scheidingsbanden_4

Projectfoto's