Home    Nieuws   

Regenwater als inspiratiebron: Rain(a)Way Ebb tegels

pagina icon

Regenwater als inspiratiebron: Rain(a)Way Ebb tegels


Regenwater als inspiratiebron: Rain(a)Way Ebb tegels 22 apr
Door klimaatverandering krijgen we te maken met hevige regenval. Volgelopen straten, kelders en overig wateroverlast ten gevolg. Maar kunnen we dit ook positief benaderen? Wat als we het regenwater zien als een inspiratiebron en slim integreren in het ontwerp van de stad van de toekomst? Dat doet Rain(a)Way in samenwerking met De Hamer met de nieuwe ‘Ebb’ tegel.

Water begeleiden naar infiltratie- of opslaglocatie 
Rain(a)Way Ebb tegels begeleiden het regenwater op een zichtbare en visueel aantrekkelijke wijze naar een gewenste infiltratie- of opslaglocatie. Het bergen van regenwater is immers niet op elke locatie mogelijk of gewenst. Zeker wanneer waterverzamelpunten zich op ruime afstand van de gewenste infiltratielocatie bevinden, komen Ebb tegels goed van pas.

Fabcity-Campus
De nieuwe Ebb tegel is nu in combinatie met de Rain(a)Way Flood en Permeoblokken in een proefvak van het Rainproof paviljoen op de Fabcity-Campus te zien. Op Fabcity komen grote organisaties, start-ups, kunstenaars en designers bij elkaar en tonen innovaties op het gebied van duurzaamheid en circulariteit

Ben je nieuwsgierig naar de tegels en wil je laten inspireren voor de stad van de toekomst? Kom dan naar de Fabcity Campus, deze is van 11 april t/m 26 juni 2016 - Kop van Java Amsterdam.
 


Terug naar overzicht