Home    Nieuws   

Primeur in Nederland, Permeo-blokken met dichte onderbak

pagina icon

Primeur in Nederland, Permeo-blokken met dichte onderbak


Primeur in Nederland, Permeo-blokken met dichte onderbak 20 sep
In Beneden Leeuwen, gemeente West Maas en Waal, worden momenteel Permeoblokken met dichte onderbakken door aannemer Mouwrik Waardenburg aangebracht, een primeur in Nederland! De Permeoblokken zijn in de as van de weg gelegd, het asfalt is er vervolgens tegenaan gedraaid.

Nieuw type Permeoblokken
De Hamer, bedenker van de Permeoblokken, levert 1130 stuks Permeoblokken voor het plan 'Reconstructie Beatrixstraat'. Deze Permeoblokken hebben, anders dan de standaard blokken, een dichte onderbak. De Permeoblokken zijn via diverse inspectie-blokken aangesloten op het hemelwaterriool (Permeobuizen).
Er is gekozen voor een dichte onderbak, omdat de gemeente het hemelwater wil transporteren naar het hemelwaterriool dat vervolgens uitmondt op een watergang.

De gemeente West Maas en Waal is enthousiast over de nieuwe Permeoblokken. Johan van Rhijn, werkvoorbereider civiele werken en toezichthouder, vindt het Permeoblok 'mooi in te passen midden in de rijbaan van asfalt, het geeft een rustig beeld en het Permeoblok geeft geen geluids- of trillingsoverlast'. Hij noemt het een ' vernieuwende toepassing voor de afvoer van hemelwater'. Een ander voordeel van de toepassing van het Permeoblok, is dat er geen kolken geplaatst hoeven te worden.


Terug naar overzicht