<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=4270537&amp;fmt=gif">
De Hamer
2 april 2021

Medewerkers in beeld: Erwin Dooremalen, Léon de Bruijn en Matthijs Voschezang

Met z’n drieën vormen ze het buitendienstteam van De Hamer: Erwin Dooremalen, Léon de Bruijn en Matthijs Voschezang. Drie doorgewinterde commercianten, samen goed voor bijna een kwart eeuw De Hamer-ervaring! We zoeken het trio op en vragen hen naar het reilen en zeilen van het rayonmanagersvak.

Van die kwart eeuw, neemt nieuwkomer Erwin Dooremalen (35, getrouwd en vader van twee zoons van 11 en 9) nog maar een maand voor zijn rekening: ‘Ik ben in februari jl. in dienst gekomen en werk in het rayon Flevoland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. Ik heb het commerciële vak geleerd in de bestratingswereld. Na jaren was ik wel weer toe aan een nieuwe uitdaging. Via mijn netwerk werd ik geattendeerd op de rayonmanagersfunctie binnen De Hamer. En die paste me goed’, vertelt Erwin met een grote glimlach. 

ER EVEN TUSSENUIT
Léon (49, getrouwd en vader van een tweeling van 19 jaar) en Matthijs (33, getrouwd) zijn al een tikkie langer verbonden aan De Hamer: respectievelijk achttien en vijf jaar, waarbij Léon er even tussenuit is geweest. Léon: ‘Dat klopt, en van die tussenstap kennen Matthijs en ik elkaar. Ik ben in 1999 gestart bij De Hamer en heb daar zowel de binnen- als de buitendienst gezien. Uiteindelijk ben ik Verkoopleider Infrastructuur Ondergrond geworden. Dit heb ik tot mijn vertrek in 2010 gedaan. Daarna ben ik gaan werken in het werkveld van de rioolrenovatietechnieken. Daar heb ik Matthijs leren kennen. Toen ik in 2014 als Rayonmanager weer terugkeerde op het nest van De Hamer, hebben we contact gehouden. In 2016 had De Hamer ruimte voor een commerciële collega’.

OP MIJN PLEK
Matthijs knikt: ‘Dat werd ik. Ik werkte al een tijdje voor hetzelfde bedrijf in de rioolrenovatietechnieken en was toe aan een nieuwe uitdaging. De Hamer heeft me die geboden. Ik werk er nu al meer dan vijf jaar met veel plezier’. Alle drie de heren zijn eensgezind als het over het werkplezier gaat. Erwin voelt zich welkom. Hij vindt het vooral heel fijn dat hij warm is ontvangen en alle ruimte krijgt om te leren en zich in te werken. Matthijs vertelt: ‘Ik zeg altijd maar zo: als ik het niet leuk zou vinden, dan zou ik er niet meer zitten. En ik er ben er nog, dus dat zegt genoeg!’ Ook Léon is die mening toegedaan. 

MEER EN SNELLER
Werken in de commercie is volgens Erwin, Matthijs en Léon een vak apart. ‘Natuurlijk vormen we met alle andere afdelingen samen het bedrijf, maar als commercie staan we toch vaak aan de voet van iedere innovatie of ontwikkelingsproces. Uit de contacten die we in de markt hebben, pikken we veel wensen van de klant op’, vertelt Léon. Erwin vult zijn collega aan: ‘Dat maakt het werk trouwens ook zo leuk; je zoekt samen met de klant naar de beste oplossing’. Léon gaat verder en lacht: ‘Eerlijk is eerlijk: die oplossingen zijn soms een uitdaging in de organisatie. Wij willen vaak meer en sneller dan in de organisatie mogelijk is. De branche is over het algemeen behoorlijk conservatief; maar we timmeren als De Hamer hard aan de weg om dat te veranderen. Ik zie daar absoluut kansen! Ik begrijp dat men ons vaak ziet als die jongens die steeds meer en steeds sneller willen, maar ik ben ervan overtuigd dat we voorop moeten blijven lopen om onderscheidend te kunnen blijven, om als bedrijf in zijn geheel succesvol te kunnen zijn. Dat wij als commercie daar een grote rol in willen en kunnen spelen, vind ik niet meer dan normaal. Wij voelen ons als rayonmanagers naast verantwoordelijk voor onze klanten immers óók verantwoordelijk voor de boterham van alle collega’s binnen De Hamer!’