<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=4270537&amp;fmt=gif">
De Hamer
5 februari 2015

Innovatieve ambtenaren winnen belangrijke prijs met onze Permeoblokken®

Antoine van Hout uit Overasselt en Perry Peeters uit Haps zijn werkzaam bij de  Gemeente Sint Anthonis en hebben vandaag de RIONED-innovatieprijs gewonnen in het Beatrixtheater in Utrecht. Deze prijs is de belangrijkste vakprijs in de rioleringswereld. De heren hebben de prijs binnengesleept met de bovengrondse toepassing van de  waterdoorlatende Permeoblokken® van Betonindustrie de Hamer B.V. 

Innovatief systeem
De Permeoblokken® zijn een alternatief voor de traditionele goten en kolken en transporteren, infiltreren en draineren regenwater. De Permeoblokken® kunnen toegepast worden aan de oppervlakte. Voor de gemeentelijke ontwerpers en beheerders is het systeem een uitkomst. De Permeoblokken® zijn sterk en eenvoudig te reinigen. Door de eenvoud van het systeem zijn bij zowel de aanleg als het onderhoud de kosten beperkt. Het is een enorme verbetering van de openbare ruimte.

Betonindustrie De Hamer B.V. is overtuigd van het systeem en verwacht veel interesse van gemeenten. William Josemanders, Technisch Commercieel Adviseur van De Hamer, spreekt zijn enthousiasme uit over wat Van Hout en Peeters hebben gepresteerd, ze hebben een standaard rioleringsproduct opgewerkt naar een innovatieve bovengrondse toepassing. Van Hout en Peeters reageren trots te zijn dat ze de prijs en daarmee eeuwige roem hebben vergaard. Ze vinden het een leuk vooruitzicht dat hun idee straks op veel plekken toegepast gaat worden.

Inmiddels hebben de eerste geïnteresseerden zich gemeld en zijn er bij verschillende gemeenten projecten gestart met de Permeoblokken®.