Home    Projecten   

Metromax ® buizen Willem Alexanderpark Leidsche Rijn

pagina icon

Metromax ® buizen Willem Alexanderpark Leidsche Rijn


Metromax ® buizen Willem Alexanderpark Leidsche Rijn

In augustus is de levering van de Metromax® buizen voor het werk Leidsche Rijn, Willem Alexanderpark gestart. 

Vorig jaar is Betonindustrie De Hamer B.V. in vroeg stadium door de gemeente Utrecht gevraagd, mee te denken over een specifiek probleem.

Op het dak van de A2 tunnel moesten rioolbuizen diameter inwendig 150 mm. komen met een minimale dekking met betrekking tot de verkeerslast. Dit mede in verband met de maximaal toelaatbare gronddruk op het tunnel dak. In praktijk betekende dit dat er geen grond onder buis mogelijk is, met slechts 30 cm vanaf de kruin van de buis tot het maaiveld.

De vraagstelling past precies binnen de doelstelling van De Hamer, technisch verantwoorde oplossingen te zoeken, met een voor de klant zo economisch mogelijk resultaat. De uiteindelijke keuze is de Metromax® boorbuis Ø 150 mm. lang 2000 mm. geworden. De mof van de buis ligt gelijk met de buiten diameter. Dit was noodzakelijk in verband met de minimale ruimte tussen tunneldak en Metromax® boorbuis. De uitvoering is in handen van Aannemer Van Wijk Nieuwegein, en omvat ongeveer 650 meter Metromax® boorbuizen met diverse hulpstukken.

Wanneer u vragen heeft over de Metromax® buizen, of meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met onze binnendienst of met een van onze accountmanagers.