Home    Projecten   

Kokerelementen in Middenmeer

pagina icon

Kokerelementen in Middenmeer


Kokerelementen in Middenmeer

Betonindustrie De Hamer heeft in opdracht van Oosterhof Holman infra BV twee kokerelementen van elk zes meter lang en 30.000 kg zwaar geleverd. Dit was  voor de verlenging van een duiker die in 2008 door De Hamer is geleverd. Deze duiker lag onder de snelweg A7 bij Middenmeer in Noord-Holland.

De verlenging was nodig omdat er naast de snelweg aan de oostkant een nieuw kassencomplex zal worden gerealiseerd. Hierdoor is een bredere parallel-/ontsluitingsweg nodig en de watergangen moeten worden verbreed.

De Hamer was nog in het bezit van veel informatie en tekeningen, waardoor er zonder veel problemen twee nieuwe elementen tussen de bestaande duikerelementen konden worden geplaatst. Voor de realisatie van de verlenging moest de bestaande taludbeëindiging tijdelijk worden verwijderd. Vervolgens konden de nieuwe elementen worden geplaatst, waarna de taludbeëindiging weer kon worden geplaatst en alle voegen waterdicht afgewerkt konden worden. De nieuwe elementen sloten erg goed aan op de bestaande elementen, waardoor de montage al na 4 uur klaar was en de bouwkuip kon worden aangevuld.