<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=4270537&amp;fmt=gif">
De Hamer
7 september 2020

Het vak leer je toch het beste in de praktijk

Bijvoorbeeld met een watermeterput van De Hamer!

 

Het is in de infra- en energiesector een alom bekend gegeven: er is een tekort aan goed opgeleid en deskundig personeel! Wanneer we vervolgens kijken naar de ambities uit het Klimaatakkoord, kunnen we niet anders dan concluderen dat de vraag naar gekwalificeerde medewerkers alleen maar zal toenemen. Over het belang van een praktijkgerichte opleiding valt niet te twisten.

Het opleiden van nieuwe technische toppers vindt o.a. plaats bij het Technisch Opleidingscentrum ZUID in Kelpen-Oler (Limburg). Dit centrum is specialist in technische opleidingen en cursussen, speciaal voor de infra- en energiesector. Er worden technici opgeleid en bijgeschoold op het gebied van Gas, Water, Warmte, Laag-, Midden- en Hoogspanning. Er worden onder andere trainingen gegeven en examens afgenomen voor alle nutsvoorzieningen zoals: BEI (stroom), VIAG (gas) en KIAD (drinkwater). Een belangrijk onderdeel van de opleidingen en trainingen bestaat uit het trainen van vakbekwaamheid. En hoe ervaar je dat beter dan door het realistisch nabootsen van de praktijk?

Oefenen op een echte watermeterput
Monteurs die drinkwaterleidingen aanleggen of ingrepen moet verrichten aan het drinkwaterdistributienet, moeten beschikken over certificering conform het KIAD (Kwaliteit Instructie Aanleg Drinkwater). Oefenen en ervaring op doen gaan dan natuurlijk het beste wanneer je gebruik kunt maken van een echte watermeterput. Omdat De Hamer Beton watermeterputten levert aan o.a. WML (de producent van drinkwater in Limburg) werd aan de Nijmeegse onderneming gevraagd een watermeterput te leveren. Daar werd door De Hamer uiteraard met veel plezier gehoor aan gegeven.

De meterput is inmiddels geleverd, vakkundig aangesloten en daarmee beschikbaar als leerobject voor het opleiden van monteurs voor o.a. WML en andere producenten van drinkwater. De Hamer hoopt op deze manier een positieve bijdrage te hebben geleverd leveren aan de roep om meer vakbekwaam personeel. De studenten maken daarbij meteen kennis met de kwaliteitsproducten van De Hamer!

Zie jij voor jezelf ook een toekomst in de techniek? Kijk voor meer informatie over Technisch Opleidingscentrum ZUID of de beschikbare opleidingen of cursussen op de website: www.technischopleidingscentrumzuid.nl/

Put_WML_2 Put_WML3 De_Hamer_levert_watermeterput_WML_aan_Technisch_Opleidingscentrum_ZUID_in_Kelpen-Oler_1